|

SpeedComfort Radiatorventilator

€49,95
€65,95
‹ Vorige pagina

SpeedComfort Radiatorventilator

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0) Beoordelingen
Lezersprijs €49,95 €65,95
Verwarm uw kamer 2 keer zo snel met de SpeedComfort Radiatorventilator. Bevestig de ventilator aan
Verwarm uw kamer 2 keer zo snel met de SpeedComfort Radiatorventilator. Bevestig de ventilator aan de onderkant van uw radiator en de warmte verplaatst zich razendsnel. SpeedComfort schakelt automatisch in als de verwarming aangaat. Echt energiebesparend!

Alle voordelen van SpeedComfort

 • Bespaar tot wel 22% op uw gasverbruik
 • Verwarmt uw kamer 2 keer zo snel
 • Geschikt voor de meeste radiatoren en convectoren
 • Onzichtbaar en fl­uisterstil
 • Eenvoudig te plaatsen: via stopcontact en magneetbevestiging
 • Voorzien van thermostaat voor automatische aan- en uitschakeling
 • Energiezuinig: vermogen slechts 0,55 W
 • Verkrijgbare sets: 1 stuk, 2 stuks, 3 stuks en uitbreidingsset

Besparen op uw gasverbruik

Met een radiatorventilator van SpeedComfort zorgt u voor een snellere opwarming van uw huis. De SpeedComfort radiatorventilator schakelt automatisch in dankzij een thermostaat die weet wanneer de verwarming aanspringt. De ventilatoren blazen de warme lucht vanuit uw radiator en convector versneld en gelijkmatig de ruimte in.

Hoe bespaart SpeedComfort precies?

 1. Dankzij een snellere opwarming van uw kamer, brandt de cv-ketel korter en bespaart u gas. U kunt de thermostaat 1 tot 2 graden lager zetten zonder in te leveren op comfort.
 2. De aanvoertemperatuur van het water in de cv-installatie kan dankzij SpeedComfort ook worden verlaagd.

Het effect is dat uw kamer sneller warm is en u bespaart gas. De besparing op uw stookkosten ligt tussen de 10 tot ruim 20% en is onderschreven door TNO en een validatieprogramma.

Eenvoudig uw radiatorventilator monteren

Uw SpeedComfort radiatorventilator is verkrijgbaar als mono-, duo- of trioset en is gemakkelijk te monteren via de magneetbevestigingen en aan te zetten via het stopcontact. Bij elke SpeedComfort set wordt standaard meegeleverd:

 • Handleiding op de doos (+ QR-code)
 • Adapter 12V met snoer van 1,80 m
 • Externe thermostaat (kabellengte 60 cm)
 • Magneetbevestiging
 • Koppelkabels (30 cm) om de ventilatoren te koppelen (enkel bij duo-, trio- en uitbreidingsset)

Stap voor stap: SpeedComfort radiatorventilator bevestigen

 1. U bevestigt de SpeedComfort ventilator met de bijgeleverde magneetbevestiging aan de binnenkant of onderkant van de radiator.
 2. Dankij zijn subtiele afmetingen is SpeedComfort bijna onzichtbaar.
 3. U steekt de stekker van SpeedComfort in het stopcontact.
 4. Na het installeren hoeft u niks meer aan de ventilator te doen. Hij schakelt zichzelf aan en uit met de temperatuurgevoelige schakelaar.

Hoeveel Speedcomfort radiatorventilatoren heeft u nodig?

Bestel per radiator waarop u de ventilatoren wilt gebruiken minstens een monoset (1 stuk), duoset (2 stuks) of trioset (3 stuks), zodat u per radiator steeds één adapter en één externe thermostaat hebt. Elke SpeedComfort unit is voorzien van 3 kleine ventilatoren. Als u de monoset bestelt, ontvang u één SpeedComfort unit, één adapter en één thermostaat. Bestelt u de duoset? Dan ontvangt u twee SpeedComfort units, één adapter, één thermostaat en koppelstukken. Bij de trioset ontvangt u 3 SpeedComfort units, één adapter, één thermostaat en koppelstukken. Bent u reeds in het bezit van minimaal één SpeedComfort unit? Dan kunt u deze uitbreiden met de uitbreidingsset: één SpeedComfort unit en één koppelstuk. Een mono- duo- of trioset is voorzien van een adapter met een lang snoer van 1,80 meter.

Hoeveel SpeedComfort units voor uw situatie?

 • Eén SpeedComfort verplaatst 30m3 lucht.
  Rekenvoorbeeld: een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang (40 vierkante meter) en 3 meter hoog heeft een inhoud van 120 m3. U kiest dan voor een trioset met uitbreidingsset, of twee duosets. Het is van belang dat u genoeg SpeedComfort units plaatst zodat deze effectief werken en u écht kunt gaan besparen op de stookkosten. Plaatst u er te weinig? Dan wordt de lucht minder snel verwarmd en komt de SpeedComfort niet volledig tot zijn recht.
 • Één SpeedComfort ventilator heeft 50 cm breedte van je radiator nodig.
  Rekenvoorbeeld: op een radiator van 160 cm passen drie Speedcomfort units. Is de radiator minimaal 200 cm? Dan kan de uitbreidingsset worden toegevoegd aan een trioset om een extra ventilator toe te voegen.

Verlagen watertemperatuur cv-ketel

SpeedComfort units zorgen ervoor, dat bij een lagere cv-watertemperatuur toch voldoende warmte in de ruimte komt met hetzelfde comfort. Door het verlagen van de watertemperatuur van uw cv-installatie kun u flink besparen op uw gasverbruik. Dit is eenvoudiger dan het klinkt: u kunt zelf via het display op de cv-ketel de instellingen veranderen. Hoe laag de watertemperatuur in de cv installatie kan worden is mee afhankelijk van de mate waarin uw woning geïsoleerd is en de kwaliteit van uw cv-installatie. De meeste ketels staan nog op de fabrieksinstellingen van 80-85 graden. U kunt beginnen met de aanvoertemperatuur te verlagen naar 60 graden. Als dat probleemloos verloopt kunt u stapsgewijs de watertemperatuur verder verlagen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen